Uten Tittel
 

 «UTEN TITTEL» er en tilsynelatende bedagelig, og mulig slapp figur, som har plassert seg på en i sammenligning overdimensjonert høy sokkel.      
Begrunnelse for tittelen «uten tittel» er et ønske om at betrakteren kan reflektere fritt ut ifra eget ståsted. Det er også mulig at objektet er fratatt sin tittel.
Det er lange tradisjoner for å plassere betydningsfulle skikkelser på sokler. Sokkelhøyden er vesentlig. Fordi den opphøyde er så storartet kan sokkelens høyde også få et komisk skjær, da vi som betraktere brekker nakken og knapt ser den lille figuren i skyen, med måke på toppen….

Det kan være ulike tolkninger:
1. Formen er på vei ned;
Lei av å stå på sokkel, takker for seg, eller så er dette hvilestillingen når ingen ser det. Står vanligvis i en helt annen positur. Selvsagt på dagtid.
Uansett; formen er ikke langt fra øverste kant, den trygge topplasseringen.
2. Formen er på vei opp;
Dette er faktisk en optimist. Selv om det tilsynelatende kan se ut som en slapp holdning, viser øvre del noe annet. Den har klort seg fast. En muskel.
Høyst sannsynlig vil den kunne dra resten av formen med helt opp. Ikke for å bestige en sokkel, eller være på toppen. Heller en mestringsfølelse, det er mulig!

Innkjøpt på Årsutstillingen 2016 av Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Trondheim

Foto til venstre av Kjell S.Stenmarch til katalogen for Årsutstillingen 2016. Foto til høyre av Øystein Klakegg