Mulitply i Tendens

Utstillingen MULTIPLY som kan besøkes på KRAFT- Rom for Kunsthåndverk fram til 24. september har fått fin omtale og er godt presentert i siste utgave av nettmagasinet TENDENS.

MULTIPLY-mitt hjem. NKs temautstilling 2017

 

INVITASJON

NKs temautstilling 2017
MULTIPLY - mitt hjem

18.08.2017 - 24.09.2017

 

 

                                                            Marianne Berg «HYLLA»,Foto Øystein Klakegg

MULTIPLY, et optimistisk ord, leder tankene til mangfoldiggjøring og til noe som vokser. Dette er både tittel, fokus og konsept for denne temautstillingen. Kunstnerne er blitt oppfordret og utfordret til å mangfoldiggjøre resultater fra den kunstneriske prosessen, fremfor å skape unika-arbeid.

                                                             Silje Bergsvik

Utstillingen MULTIPLY-mitt hjem er en kuratert og juryert gruppeutstilling med kunsthåndverkere og designer som alle deltar med verk som lar seg mangfoldiggjøre i en småskalaproduksjon. Tema for utstillingen er «Mitt hjem».  Verkene i utstillingen skal passe i private hjem for personer som søker etter merverdi i objekter de velger å omgi seg med, objekter som bryter med den masseproduserte.
Dette vil bli en annerledes salgsutstilling, der kunst og design smelter sammen, med høy kunstnerisk og håndverksmessig kvalitet.
 NKs temautstilling 2017 MULTIPLY -mitt hjem arrangeres av NKVNog er utviklet av Linnéa Calder & Helle Mellemstrand, i sammarbeid med Silje Bergsvik.
Deltagende kunstnere:
Elisabet Seeger Halvorsen, Sigve Knutson, Aron Li, Sofia Karyofilis, Heidi Winge Strøm, Gunnar Thorsen, Marianne Berg, Siri Brekke & Per Tore Barmen (duoen Barmen & Brekke), Vilde Jensen Hjetland
Inviterte kunstnere: Kari Dyrdal, Anne Djupvik Andersen, Lars Beller Fjetland, Kirsten Vikingstad Storesund
Kuratorgruppen: Mona Høie, Gunilla Maria Åkesson, Constance Kristiansen, Terje Johnsen
Grafisk design katalog: Øystein Kristoffer Hansen
Utstillingsdesign: Kråkvik & D’Orazio og Bjørn van den Berg

 Arrangementer
 

Samtale med kunsthåndverker Vilde Jensen Hjetland, moderator Silje Bergsvik
19.08.2017 kl. 13.00

Utstillingen er støttet av Norske Kunsthåndverkere, Norsk Kulturråd, Rogaland fylkeskommune, og Hordaland fylkeskommune.

KRAFT er støttet av:

What Wood Would

What Wood Would

Skogen er både et sted og et materiale for oss. Treet vi henter ut herfra knytter vår formgitte kultur til selve urnaturen, og har slik både en praktisk og en symbolsk betydning. Tre har blitt benyttet til kunstneriske og rituelle formål i tusenvis av år. Siden opprettelsen av de profesjonaliserte treskjærerverkstedene i Norge på 1850-tallet, har tre hatt en viktig posisjon i kunsthåndverket slik vi kjenner det i dag.  I What Wood Would. Fortellinger i treviser vi verk av et knippe norske samtidskunstnere som har vandret i skogen uten å gå seg vill. De demonstrerer på ulike måter treet som et viktig, mangfoldig og rikt medium.

Selve materialiteten er ofte utgangspunkt for fortellinger, og i treets beretninger utspilles flere gjenkjennelige temaer. Samling og klassifisering, gjenstandskulturen med alle dens hierarkiske strukturer, samt gjenbruk, økologi og forbrukskritikk er eksempler på tematiske landskap utstillingen beveger seg i. Naturens egne former og prosesser er også en viktig inspirasjonskilde for kunstnerne, som i blant setter disse opp mot teknologi. Vi blir også her vitner til en glede ved ren formal og estetisk eksperimentering.

Sommerutstillingens fortellere er Marianne Berg, Liv Blåvarp, Marianne Broch, Bjørn Båsen, Lillian Dahle, Ingeborg Resell Elieson, Elisabeth Engen, Elin Hedberg, Kjell Hommerstad, Trude Johansen, Erlend Leirdal, Mikael Pedersen & Sarah Leszinski, Rina Charlott Lindgren, Edith Lundebrekke, Konrad Mehus, Per Kristian Nygård, Tore Reisch, Stian Korntved Ruud, Lars Sture, Hanne Tyrmi, og Ann Kristin Aas.

www.nkim.no

Kunstlogen 2017

 

    

Program 2017

Ute på Tårnplass finner du 22 dyktige utstillere innen tekstil, keramikk, glass, smykker, skulpturer i marmor, kobber og keramikk, knapper og knagger, hjemmetekstiler og interiørprodukter, t-skjorter, plakater, kort og kalendere. Utstillerne kommer hovedsakelig fra vestlandet, sør- og østlandet men og fra utlandet.

Hos T-Michael presenteres to spesielt inviterte og godt anerkjente kunstnere: Åse Ljones, tekstilkunst og Marianne Berg, skulptur i tre.
Innen design og illustrasjon kan du møte Åge Peterson med en serie kalt mise-èn-scene med tema hentet fra filmverden, Andreas Evensen med tresnitt i ulike formspråk og Gurdish Haugsdal med illustrasjoner og en temporær grafisk og tredimensjonal vindusutstilling.

Vi gleder oss!

Åpningstider:
fredag 11-18 og lørdag 10-17

Til å nytes – og helt gratis!

Les mer om den enkelte utstiller under Deltakere 2017

www.kunstlogen.no   www.t-michael.com

 

B-OPEN 2017

Kunstnerverksteder CS55. Åpne atelier lørdag 22 og søndag 23 april kl.12:00-17:00
I år deltar 20 kunstnere i CS55 fordelt på 4 etasjer.
Program for B-OPEN se www.b-open.no

MULTIPLY –mitt hjem, på Vestlandet

Foto: Øystein Klakegg

ÅPNING LØRDAG 1 APRIL KL. 14:00

NK Vest-Norge arrangerer NKs temautstilling for 2017: MULTIPLY – mitt hjem. Utstillingen skal vise arbeider i balansepunktet mellom kunsthåndverk og design, og som passer inn i private hjem. Konseptet er at arbeidene i utstillingen skal være mangfoldiggjort i større eller mindre serier av kunstnerne selv i egne verksteder eller hos andre produsenter. 14 kunsthåndverkere deltar i utstillingen som åpner lørdag 1. april på Hå gamle prestegard utenfor Stavanger og i Møbelgalleriet i Stavanger onsdag 5. april.

Kunsthåndverkere/designere:
Elisabeth Seeger Halvorsen, Sigve Knutson,  Aron Li,  Sofia Karyofilis, Heidi Winge Strøm, GunnarThorsen,  Marianne Berg, Siri Brekke & Per Tore Barmen, Vilde Jensen Hjetland. Kari Dyrdal, Anne Djupvik Andersen, Lars Beller Fjetland, Kirsten Vikingstad Storesund.
Prosjektleder Multiply: Linnéa Blakéus Calder
Les mer:  http://norskekunsthandverkere.no/aktuelt/go-west  
og www.hagamleprestegard.no

 

MEDLEMSUTSTILLING: Mars 2017

Astrid Sleire«Stabel»  h15xb8,5x10cm.           Foto: Øystein Klakegg

Astrid Sleire«Stabel»  h15xb8,5x10cm.           Foto: Øystein Klakegg

Kunstnere: Marianne Berg, Bo Magnus, Kamilla Sajetz Mathiesen og Astrid Sleire.
Utstillingsperiode 3. mars – 9. april 2017

I medlemsavdelingen viser vi en gruppeutstilling med fokus på bygging og lek, og der har vi verk av Marianne Berg, Bo Magnus, Kamilla Sajetz Mathiesen og Astrid Sleire.

Medlemsutstillingene gir en bredt sammensatt oversikt over kunstlivet i Hordaland. Alle våre medlemmer er profesjonelle kunstnere. Arbeidene deres har ulike uttrykk og inkluderer video, tegning, grafikk, maleri, fotografi, installasjon, performance og skulptur.

Se mer på www.kunstgarasjen.no